Ontslag op staande voet – werkverzuim door gevangenisstraf

Ontslag op staande voet – werkverzuim door gevangenisstraf

Arbeidsrecht. Of een onherroepelijke strafrechtelijke veroordeling van een werknemer die als gevolg daarvan zijn werk verzuimt een ontslag op staande voet rechtvaardigt, moet worden beoordeeld op grond van alle – in onderling verband en samenhang te beschouwen – omstandigheden van het geval (vgl. HR 12 februari 1999, NJ 1999, 643).

Werkverzuim als gevolg van een onherroepelijke strafrechtelijke veroordeling levert dus niet in beginsel, behoudens bijzondere omstandigheden, een dringende reden op voor ontslag opstaande voet; ook niet als het een veroordeling voor een ernstig delict betreft waardoor de werknemer nog geruime tijd gedetineerd blijft.(bron: www.rechtspraak.nl / LJN BO1821, Hoge Raad, 09/02345).
Mocht u op het terrein van ontslag op staande voet vragen hebben kunt u altijd kosteloos contact opnemen met onze arbeidsrecht / ontslag advocaten. Wij zijn specialist op dit terrein. Bel ons nu op 030 252 35 20. Daarvoor brengen wij u vanzelfsprekend geen kosten in rekening. Eerste telefonisch advies van onze advocaten is kosteloos.