Ernst is bedreven in overnames en aandeelhoudersgeschillen. Ondernemingsrecht dus. Daarbinnen ICT en contracten. Ernst heeft ruime ervaring als advocaat, bestuurder en ondernemer. Voorheen was hij bestuursvoorzitter in een van de grote advocatenmaatschappen. Ondernemerschap en karakter heeft hem doen besluiten weer in kleiner verband te opereren. Ernst heeft meer dan 60 succesvolle overnames en samenwerkingsverbanden achter zijn naam staan en eindigde in 2015 en 2016 in de top 10 van dealmakers in de advocatuur. Ernst is ook actief voor diverse Belgische opdrachtgevers.

Naast advocaat en ondernemer is Ernst commissaris bij verschillende startups en bij Ajax. Doorgaans adviseert Ernst aan de directie of de raad van bestuur van grotere ondernemingen. Niettemin ligt zijn passie en plezier meer bij het contact met ondernemers, DGA’s en bedrijven met de kenmerken van een familiebedrijf. MKB. Ernst houdt van korte lijnen en recht op het doel af.

mr. Ligthart heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

Bekijk de video’s