Ernst Ligthart

Advocaat & partner

Hallo! Leuk dat je nieuwsgierig bent.

Ik help je graag bij fusies en overnames en juridische geschillen. Meer in het bijzonder bedrijfsovernames en aandeelhoudersissues. Ik ben specialist in ondernemings- en vennootschapsrecht. Door mijn achtergrond als econoom en meester in de rechten is dit speelveld voor mij heel vertrouwd. en ja, dat komt ook door het aantal jaren dat ik al meeloop. Ik treed op voor kopers, verkopers, private equity en particulieren. Ik word blij van de dynamiek en betrokkenheid van ondernemingen met het profiel/DNA van familiebedrijven, 

Ook als bestuurder en ondernemer heb ik ruime ervaring. Ik adviseer aan directie of raad van bestuur van grotere ondernemingen en was lange tijd bestuursvoorzitter van een grote internationale advocatenmaatschap. Bewust koos ik daarna voor een stap naar TEAM. Kleiner, minder management, snel manoeuvreerbaar en leuker (bovendien minder overhead en meer ‘keepitsimple-mindset). ondernemend karakter? zeker. Nevenactiviteiten heb ik volop. Ik ben lid van de Raad van Commissarissen van AFC Ajax, Legit Forum Groep, Alterdesk en Exovectory en actief betrokken bij diverse startups. Tenslotte: Ik heb de Grotius specialistenopleiding Automatiseringsrecht gevolgd en ben lid van de specialistenverenigingen Sport en Recht en ICT Recht. De afgelopen jaren heb ik Nyenrode afgerond en TIAS Businesschool.

Mijn passie en plezier liggen bij het contact met ondernemers, DGA’s en familiebedrijven. Ik houd van korte lijnen en ga recht op het doel af. In mijn sportieve carrière …al mag dat die naam eigenlijk niet hebben 😄, doe ik dat ook; Geen omwegen; spits op het voetbalveld, netspeler bij Padel en op de ski langs de randen van de piste.

Achter mijn naam staan meer dan 100 succesvolle overnames en samenwerkingsverbanden. Bekijk ze op www.mena.nl. Je vindt daar ook mijn profiel.

Mijn registraties in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten zijn:

  • Ondernemingsrecht
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. en ja, dat doe ik dan ook. Het lijkt me leuk contact met je te hebben en dat kan op 06-43376111

BEDREVEN, BETROKKEN EN BETROUWBAAR