Ernst Ligthart (mr. drs.) is één van de meest ervaren advocaten in het veld van bedrijfsovernames en aandeelhoudersgeschillen. Qua deals heeft Ernst 98 transacties op zijn naam staan waarvan 9 in 2021. Hij treedt op voor zowel kopers als verkopers en is daarbij gespecialiseerd in familiebedrijven. Ernst is tevens specialist ondernemings – en vermogens recht. Ernst heeft ruime ervaring als advocaat, maar ook als bestuurder en ondernemer, wat hem tot ideale boardroom advisor maakt. Voorheen was hij bestuursvoorzitter in een van de grote advocatenmaatschappen. Ondernemerschap en karakter heeft hem doen besluiten weer in kleiner verband te opereren. Ernst heeft meer dan 90 succesvolle overnames en samenwerkingsverbanden achter zijn naam staan en eindigde in 2016 en 2017 in de top 10 van dealmakers in de advocatuur.

Naast advocaat en ondernemer is Ernst lid van de raad van commissarissen bij verschillende startups, bij Ajax en bij Legit Forum Groep. Doorgaans adviseert Ernst aan de directie of de raad van bestuur van grotere ondernemingen. Niettemin ligt zijn passie en plezier bij het contact met ondernemers, DGA’s en bedrijven met de kenmerken van een familiebedrijf. Ernst houdt van korte lijnen en recht op het doel af.

Ernst Ligthart heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Fusies en overnames
  • Ondernemingsrecht
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

Bekijk de video’s