Marsja Wierenga

Advocaat & partner

In 2000 ben ik beëdigd als advocaat en na een degelijke basis in de algemene praktijk heb ik mij gespecialiseerd in het onroerend goed recht. Ik heb de Grotius Onroerend goed opleiding cum laude afgerond en volg jaarlijks vervolgopleidingen, onder meer via mijn lidmaatschap van de Vereniging Onroerendgoed juristen.

De cliënten die ik bijsta komen uit de vastgoedbranche, zoals beleggers, investeerders, ontwikkelaars, beheerders, (ver)huurders, bouwbedrijven, installateurs, makelaars, architecten, groothandelaren in bouwmaterialen en verenigingen van eigenaren. Ook help ik particulieren met vastgoed gerelateerde zaken als huur, koop van onroerend goed of burengeschillen. Regelmatig treed ik op tegen overheden. Ik beschik over een breed netwerk van andere specialisten met wie ik nauw samenwerk.

Als accountmanager van diverse landelijke organisaties ondersteun en stuur ik collega’s aan die voor deze cliënten incassoprocedures voeren. Daardoor heb ik veel proceservaring, waaronder met het leggen van beslag en het aanvragen van faillissementen.

Ik ben nieuwsgierig, competitief, duidelijk en als ondernemer altijd bezig om te kijken of het beter kan. Als ervaren gespreks- en onderhandelingspartner houd ik steeds voor ogen wat het doel is van mijn cliënt. Persoonlijke betrokkenheid, kennis van zaken en het bedenken van creatieve oplossingen, dat kenmerkt mij.

Naast mijn werk als advocaat ben ik lid geweest van de geschillencommissie van een woningcorporatie en momenteel heb ik zitting in de Raad van Toezicht van Tivoli Vredenburg en de Raad van Advies van Unipartners.

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk Procesrecht
  • Huurrecht

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

BEDREVEN, BETROKKEN EN BETROUWBAAR