Paul van Esseveldt studeerde af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, richting privaatrecht. Tijdens en na zijn studie heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan binnen de ondernemingsrechtpraktijk van een groot (internationaal) advocatenkantoor.

Paul is sinds 2007 advocaat en gespecialiseerd in arbeidsrecht. Hij adviseert zowel werkgevers als werknemers over alle facetten van het arbeidsrecht als ontslag, non-concurrentiebedingen, disfunctioneren, werkgeversaansprakelijkheid, reorganisatie en loonvorderingen.

Deskundigheid
Paul wordt geprezen om zijn gedrevenheid en deskundigheid. Hij vindt het van groot belang om eerst tot de kern van een probleem of vraag te komen en werkt vervolgens snel naar een concrete oplossing toe. Paul doet wat nodig is voor zijn cliënten en als het nodig is, gaat hij graag de strijd aan bij de rechter. Bij voorkeur bereikt Paul langs de minnelijke weg een oplossing van het arbeidsconflict, omdat hij uit ervaring weet dat lange procedures in het arbeidsrecht veelal slechts verliezers kennen.

“The greatest victory is that which requires no battle.” Sun Tzu, The art of war

Rechtsgebieden
Naast het arbeidsrecht heeft Paul een algemene advies- en procespraktijk, waarbij het zwaartepunt ligt op algemeen verbintenissenrecht, handelsnaamrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Overige informatie
Voor zijn intrede in de advocatuur was Paul ruim 15 jaar actief op het hoogste niveau van de hockeysport. Hockey loopt dan ook als een rode draad door zijn leven en heeft hem veel gegeven en geleerd: gedrevenheid, discipline, flexibiliteit en samenwerken en presteren als team!

Bekijk de video’s