Bezwaar tegen ontslag (bezwaarschift indienen)

Wilt u bezwaar maken tegen ontslag, bent u ambtenaar en bent op zoek naar gespecialiseerd juridisch advies en rechtsbijstand  Onze ontslag advocaten ambtenarenrecht staan u graag terzijde bij het opstellen van een bezwaarschrift tegen uw ontslag.

Allereerst is van groot belang om op tijd bezwaar tegen ontslag bezwaar te maken. Ook wanneer u geen ambtenaar bent.

In laatstbedoeld geval – niet ambtenaar – geldt dat voor elk bezwaar tegen ontslag in de wet een uiterste termijn is vastgesteld waarbinnen het bezwaar moet zijn gemaakt (ingediend). Zo geldt bijvoorbeeld, dat bij ziekte binnen twee maanden bezwaar tegen ontslag moet zijn gemaakt (‘officieel’ gezegd: de vernietigbaarheid van het ontslag moet zijn ingeroepen). Maar in andere gevallen geldt weer de ‘gewone’ termijn van zes maanden voor bezwaar tegen ontslag. Daarnaast geldt misschien wel een ontslagverbod of gelden andere bijzondere regels. En zijn de feiten waarom u wordt of reeds bent ontslagen wel tijdig en voldoende duidelijk aan u medegedeeld? Zijn die feiten ook juist en bovendien aantoonbaar? En leveren die feiten ook een deugdelijke reden op voor ontslag?

Kort om, vragen te over. Bij een ontslag is het daarom altijd verstandig om advies te vragen bij een deskundige.

Wij als ontslag advocaat, ook wanneer ambtenarenrecht van toepassing is, zijn ervaren in het maken van bezwaar tegen ontslag en adviseren u als graag omtrent de daarbij in acht te nemen regels.

Mocht u bezwaar willen maken tegen uw ontslag kunt u altijd kosteloos contact opnemen met arbeidsrecht advocaten, danwel onze advocaten ambtenarenrecht. Bel ons centrale telefoonnummer 030 252 35 20 of maak gebruik van bovenstaande button om uw vraag direct te stellen. Daarvoor brengen wij u vanzelfsprekend geen kosten in rekening.

Wilt u ons bezoeken kan ook dat altijd. Onze adressen zijn de volgende:

arbeidsrecht / ambtenarenrecht advocaten Utrecht:

Stadion Galgenwaard, Herculesplein 213, Utrecht
T: 030 252 35 20
F: 030 251 27 41

arbeidsrecht / ambtenarenrecht advocaten Dordrecht:

Johan de Wittstraat 39, Dordrecht
T: (078) 614 87 56
F: (078) 613 31 73

arbeidsrecht / ambtenarenrecht advocaten Den Bosch:

Victorialaan 15, ‘s-Hertogenbosch
T: 073 750 66 80
F: 073 750 66 82