Auteursrecht – schending auteursrecht

Voor het ontstaan van auteursrecht is vereist dat het werk ‘een eigen oorspronkelijke karakter bezit en het persoonlijk stempel van de maker draagt’. Wil een werk de bescherming van het auteursrecht genieten, dan moet tenminste sprake zijn van een zekere mate van creativiteit in die zin dat de maker van het werk bij de vormgeving van het werk keuzes heeft gemaakt die subjectief bepaald zijn, met andere woorden, keuzes die berusten op de eigen persoonlijke smaak of voorkeur van de maker en niet uitsluitend op objectieve vereisten van technische of praktische aard.
Behoudens bewijs van het tegendeel wordt voor de maker onder meer gehouden degene, die bij de openbaarmaking van het werk als maker daarvan is bekend gemaakt door hem, die het openbaar maakt. (bron: www.rechtspraak.nl)

Hebt u met betrekking tot auteursrecht en/of schending auteursrecht verdere vragen of behoefte aan direct advies of rechtsbijstand, kunt u altijd direct en kosteloos contact opnemen met ons advocatenkantoor. Dit gaat snel en u krijgt direct een van onze advocaten aan de telefoon. Bel ons nu op 030 252 35 20. Daarvoor brengen wij u vanzelfsprekend geen kosten in rekening.

Deel dit verhaal:
TEAM Advocaten

Geschreven door:

TEAM Advocaten
Zoeken:
BETROUWBAAR & BETAALBAAR
Snelle scan, second opinion, beoordeling van uw zaak?
Neem vrijblijvend contact met ons op