Echtscheiding en alimentatie advocaat

ATM Echtscheiding en Alimentatie Advocaten is gevestigd in Utrecht en Den Bosch. Als Echtscheiding en Alimentatie advocaat informeren wij u graag over uw rechten en plichten met betrekking tot echtscheiding en alimentatie.

In dit bericht geven wij een korte inleiding op uw rechten en verplichtingen met betrekking tot alimentatie bij echtscheiding.

Deze informatie is afkomstig van de website van het Ministerie van Justitie, onderwerp: familie en gezin, scheiding en alimentatie.  De website link hebben wij geplaatst onderaan dit bericht.

Alimentatie

Als mensen officieel uit elkaar gaan, vervallen de meeste verplichtingen die eerder waren aangegaan bij het sluiten van het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Dit geldt niet voor de onderhoudsverplichting. Daarnaast hebben ouders de plicht om hun kinderen tot 21 jaar financieel te onderhouden.

Scheidingsconvenant

Bij de scheiding kunnen uw ex-partner en u samen afspraken maken over alimentatiebetaling. Deze afspraak wordt in een schriftelijke overeenkomst (scheidingsconvenant) vastgelegd. Dit gebeurt meestal in overleg met de advocaat of de notaris.

Meer informatie over alimentatie vindt u op de website van Postbus 51.

Inning alimentatie via LBIO

Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) int alimentatie bijdragen op verzoek van alimentatie gerechtigden. Het LBIO doet dit als de onderhoudsplichtige ex-partner in gebreke blijft. Het bureau is gevestigd in Rotterdam.

Per 1 augustus 2009 verzorgt het LBIO niet alleen de inning van kinder-alimentatie, maar ook partner-alimentatie. De betalingsachterstand mag niet ouder zijn dat zes maanden. Anders is het LBIO niet bevoegd om de inning uit te voeren.

Het LBIO is een laagdrempelige en, voor de alimentatie gerechtigde, kosteloze voorziening voor de inning van partner- en kinderalimentatie. De alimentatieplichtige ouder moet wel de kosten van de inning door het LBIO betalen. Het is overigens niet verplicht het LBIO in te schakelen. Bij wanbetaling kan de alimentatie-gerechtigde ook naar de deurwaarder om bijvoorbeeld beslag op het loon van de ex-partner te leggen.

Meer informatie over alimentatie vindt u in de brochure ‘Alimentatie’ van Postbus 51.

bron: http://www.justitie.nl/onderwerpen/familie_en_gezin/scheiding_alimentatie/alimentatie/

Mocht u omtrent het voorgaande nog vragen hebben kunt u altijd kosteloos contact opnemen met ATM scheiding en alimentatie advocaat Utrecht, ATM scheiding en alimentatie advocaat Dordrecht of ATM scheiding en alimentatie advocaat Den Bosch.

Wij werken als scheiding en alimentatie advocaat echter niet alleen in Utrecht, Dordrecht, en Den Bosch maar onder omstandigheden ook landelijk.

Bel ons nu tegen lokaal tarief op 030 252 35 20 of maak gebruik van bovenstaande button om uw vraag direct te stellen. Daarvoor brengen wij u vanzelfsprekend geen kosten in rekening.

Onze vestigings adressen zijn de volgende:

Echtscheiding Alimentatie advocaat Utrecht:

Stadion Galgenwaard, Herculesplein 213, Utrecht
T: 030 252 35 20
F: 030 251 27 41

Echtscheiding Alimentatie advocaat Dordrecht:

Johan de Wittstraat 39, Dordrecht
T: (078) 614 87 56
F: (078) 613 31 73

Echtscheiding Alimentatie advocaat ’s Hertogenbosch:

Victorialaan 15, ‘s-Hertogenbosch
T: 073 750 66 80
F: 073 750 66 82

ATM Echtcheiding Alimentatie advocaat. De juiste advocaat voor echtscheiding en alimentatie.